maj 10, 2017 Borohus

Tips inför drömhuset

Tänk efter noga vilket typ av hus du vill ha. Tänk efter vad som kommer att behövas i framtiden. Har du fler barn på ingång någon gång tro? Vart vill ni vara om tio år? Ert drömhus borde helt klart anpassas efter denna typen av frågor om ni ska leva i huset resten av era liv. Du borde också se till så att huset du bygger är anpassningsbart, alltså att det finns möjligheter för förändringar. Om du går efter vad som är trendigt idag så kanske du står där och avskyr det om tio år. Det ska finnas möjligheter att ändra så mycket som möjligt utan större problem.

Det är också viktigt att veta vart huset ska ligga. Vill du bo på den orten eller i den staden hela tiden? Om det är på landet kanske det är väldigt långt ifrån kommunala avlopp och liknande saker. Vad händer med internetuppkopplingen? Det kan bli mycket mer kostsamt och är väldigt viktigt att tänka på då allting spelar roll när det kommer till att lyckas med drömhuset.

Du måste absolut ha koll på vilken budget ni ligger inom. Vad får huset kosta? Tänk också på isolering för att reducera värmekostnader och fuktskador då anledningen till dessa oftast är en dålig isolering.

Något som många också missar att tänka på är vad det finns för planer för området. Kommunen kanske har planer på att bygga världens största väg i närheten av ditt hus vilket i så fall skulle medföra enorma mängder buller ni i så fall kanske skulle få leva med. Tro mig, det är inget man vill ha av flera anledningar. Kanske har ni en katt som gillar att springa lös?

Vi på borohus är mycket måna om att ni ska vara nöjda, och hoppas därför att ni har fått en tankeställare av detta.