maj 7, 2018 Borohus

Sommarbygge – Finns det tid kvar?

Har ni gått i tankarna under hösten/vintern/våren att ta tag i att göra era drömmar till verklighet? Vare sig det är en mindre sjöstuga eller ett nytt hem för familjen så krävs det en viss tid innan för att planera bygget. De flesta hustillverkare och byggare har sin sommar planerad redan i april! Men ibland kan man ha tur och hitta en bra byggnadsentreprenad som har en lucka öppen under sommaren. Här kommer lite tips på vad man borde tänkte på under sin planering så att det blir lättare och går snabbare för byggarna att komma igång.

1. Ge exempel på design med prioriteringar

Gör en egen undersökning på vad det är ni vill ha. Ta fram designer ni tycker om och jämför med vad det är ni gillar i varje. Skriv ner och prioritera vad som ni vill ska finnas på bygget. Allt kan man inte få rum med när man bygger men det är bra för byggaren att se vad som är viktigt så att det går att göra rätt prioriteringar.

2. Syftet med byggnaden

Var tydliga med vad bygget ska användas till. Är det ett fritidshus som ni endast ska använda några gånger per år, är det ett förråd till ert vanliga hem eller ska det bli ert nya hem? Genom att vara extra tydliga så kan byggaren komma med värdefulla förslag och tips på hur ni borde lägga upp utrymmen.

3. Sätt en budget med marginal

Under ett bygge kan flera saker komma upp som sätter press på budgeten och kan ibland ge olyckliga relationer mellan byggare och kunder. Material som inte håller kvalitén, oväntade kostnader från frakt och tredje part-arbete. Innan ni sätter upp budgeten, fråga byggaren om deras tankar kring er budget. Ser den rimlig ut? Finns det risker ifall någonting händer under bygget? Är marginalen för stor?

4. Färg och känsla

Om ni har budget för det, ta in en designer som hjälper er att sätta en egen ”touch” på bygget. Med rätt färg kan ni få den känslan ni vill förmedla till gäster och familj när de är på besök. Ta även tillfället i akt att planera inredningen med samma designer. Med samma designer så har de redan koll på vad ni är ute efter och ni slipper gå igenom samma process med en annan designer.

Tagged: , , , ,